به گزارش خبرگزارى خبرآنلاین، مسعود تجریشى در این نشست گفت: ساخت این مرکز بعد از توافقى که بین آقاى چیتچیان و وزیر تجارت استرالیا شکل گرفت شروع شد و میشود گفت اینجا مرکز مشترک آب ایران و استرالیاست.
او در رابطه با همکارى دانشگاه شریف و ملبورن عنوان کرد: دانشگاه شریف با ٤ دانشگاه امیر کبیر، تهران، شهید بهشتی و علوم بزشکى تهران توافقنامهاى دارند که کارهای مشترکی را انجام دهند، پس از دو جلسه با این دانشگاهها قرار شد که دانشگاههاى شریف و ملبورن در مورد آب همکاریهاى مشترکشان را در مورد آب شروع کنند.
رئیس ستاد احیای دریاچه ارومیه افزود: قرار است دریاچه ارومیه اولین پروژهاى باشد که مبنای همکارى مشترک ایران و استرالیا است. قدم اول در این حوزه دریاچه ارومیه است و قرار است بعد از آن همکارىها به حوزههاى دیگر مربوط به آب هم گسترش پیدا کند.
تجریشی همچنین ادامه داد: برای فعال کردن این پروژهها، نمایندگانی از ایران به استرالیا رفتند تا از تجربیات انها استفاده کنند و به ما گفتند بهترین کشور برای بهبود آب و کاهش مصرف استرالیاست.
او در رابطه با اهمیت مسئله آب براى استرالیا گفت: موضوع آب برای رییس جمهور استرالیا بسیار مهم است و از سویى آنها هم مىخواستند با ایران که نشان داده در حوزه دانشى قوى است، همکارى کنند. خود اقای سفیر استرالیا در این مراسم شرکت و ابراز امیدواری کرد که همکارىها شکل بکیرد.
رییس ستاد دریاچه ارومیه در رابطه با اهداف مرکز مشترک آب ایران و استرالیا بیان کرد: قرار است این دو دانشگاه مشکلات جامعه را حل کنند، برنامه این مرکز هم تحقیقات است و هم تبادل استاد و قرار است مرکز مشترک آب یک کانال بین ایران و استرالیا باشد.